Ja voittajat eivät ikinä luovuta.
Sotureille ja menestyjille.
Mies kulkee elämässään joko eteenpäin, polkee paikoillaan tai peruuttaa. Olen viime kuukauden työntänyt itseäni eteenpäin suurin harppauksin. Olen käyttänyt aikaani silti niin mukavuudenhaluisesti, etten ole jaksanut kirjoittaa töiden jälkeen.
Pain is temporary. Quitting lasts forever.
Työkiireet eivät saa olla syy tavoitteiden laiminlyöntiin. Elämän priorisointi on tasapainon kannalta kriittistä. Prioriteetteja, joilla Napoleon Hillin mukaan rakennetaan pettämätön perusta kaikkien tavoitteiden saavuttamiseen elämässä:
- Positiivinen asenne.
- Fyysinen terveys
- Antoisat ihmissuhteet
- Pelon poistaminen elämästä.
- Toivo tulevaisuuden saavutuksista.
- Halu jakaa hyvää muille.
- Rakkausasiat kunnossa.
- Avoin suhtautuminen kaikkiin asioihin.
- Totaalinen itsekuri.
- Taloudellinen turvallisuus.
Think and Grow Rich –Napoleon Hill.
Listan asiat tekevät miehestä rikkaan. Raha on listalla viimeisenä. Rahaa on maailmassa loputtomiin (ja keskuspankit printtaavat kilpaa lisää), mutta aika on rajallista. Aika on siksi käytettävä tekemällä asioita, jotka vievät lähemmäksi omaa tavoitetta. Rajallinen aika on syy, miksi on noustava sohvalta ja kuljettava elämässä eteenpäin.
Henkilökohtaisen kehittymisen taso määrää menestyksen tason.
Kuinka olla luovuttamatta?
Jos luovutat kerran, siitä tulee tapa. Älä ikinä luovuta.
–Michael Jordan.
Periksiantamattomuus.
Väliaikainen tappio ei saa muuttua epäonnistumiseksi. Takaisku on palautetta. Suunnitelmaa on muutettava toimivammaksi. Väliaikainen tappio on oppimiskokemus siitä, mikä ei toimi.
Mikä tekee takaiskusta epäonnistumisen? Se, että kerrot itsellesi epäonnistuneesi. Mieli ei tiedä mikä on epäonnistuminen ja mikä voitto. Mieli tietää vain mitä sille kertoo.
Takaiskun sattuessa on tärkeintä positiivinen asennoituminen. Uskon puutteessa on hyvä olla myös ympäristön tuki. Jos kaverisi tai perheesi eivät usko menestykseesi, hankkiudu heistä eroon. Parempi on olla yksin, kuin myrkyllisten, negatiivisten ihmisten seurassa.

Kun harkitset luovuttamista, mieti miksi aloitit.
Voimakas miksi
Kysy itseltäsi miksi. Ota hetki itsellesi ja mieti syy miksi teet, mitä juuri teet. Kysymys miksi on paras ajuri, varsinkin hetkinä, jolloin usko tekemiseen tahtoo horjua. Syy, joka pitää liikkeellä vastamäessäkin tulee selvittää itselle.
Kysy: ”Mitä haluan eniten elämältä?”
Ympäristö yleensä kertoo, ettei syytä tarvitse tietää nuorena. Syy, jonka takia on tälle pallolle tullut on ”vaikea selvittää.” Tämä on feelgood bullshit.
Monet eivät tiedä vanhanakaan mitä haluavat elämältä, saatikka mikä tekee heidät onnelliseksi. Siksi he eivät osaa antaa rakentavia neuvoja perimmäisten syiden ja tavoitteiden selvittämiseen.
Keskivertoihmiset haluavat pitää sinutkin samanlaisena, koska muutos muistuttaa heitä omasta saamattomuudestaan.
Laita mielesi tekemään työtä heti. Mieti mitä haluat elämältä. Minkä tekeminen tekee juuri sinut onnelliseksi?
Kirjoita itsellesi lappu. Vielä parempi, kirjoita itsellesi 100 asian lista kaikista asioista mitä haluat elämältä. Kun laitat mielesi töihin, tekee alitajunta työn puolestasi. Ongelmanratkaisu on ihmisen parasta osaamista. Kun mieli saa pohdittavaksi asioita, alat huomaamaan uusia asioita ympärilläsi.
Efekti on sama, kun ostat auton ja huomaat pian samanlaisia autoja olevan liikenteessä enemmän mitä olit odottanut. Aloit kiinnittää huomiota tiettyyn asiaan, joka tuli tietoisuuteesi.
Samalla lailla, kun teet listan haluamistasi asioista, huomaat elämän tarjoavan loputtomasti mahdollisuuksia niiden saavuttamiseen.
100 asiaa, jotka tulen tekemään:
- Perusta perhe
- Kirjoita kirja
- Hyppää laskuvarjolla
- Rakenna oma talo
- Auta jotakuta pääsemään elämänsä kuntoon
- Suorita triathlon
- Lue kirja kuukaudessa
- Käy kaikilla mantereilla
- Hanki miljoonan euron nettovarallisuus
- Käy Disneylandissa
- …
Listaan tulee kaikki maan ja taivaan välillä. Pyysin muutamaa ystävää tekemään 100 asian elämälistan. Heiltä meni parista viikosta kuukauteen saada sata asiaa täyteen. Pidä lista mukanasi pari viikkoa ja muokkaa sitä. Alkuun asioita keksii heikosti. Mieli voi olla tottunut rutiiniin, että ajattelutyötä ei tarvitse tehdä. Koulussa riittää oikeiden asioiden muistaminen ja kotona voi katsoa telkkaria tai riemurasiaa, jolloin ajatustyötä ei tarvita.
Älä luovuta, vaan tee ensitöiksesi lista asioista, jotka tulet tekemään. Ei asioista, joita haluaISIt tehdä, vaan asioista, jotka teet. Kysy itseltäsi miksi?
Kun tiedät syyn, et halua luovuttaa. Kipu on väliaikaista. Kipu tarkoittaa, että teet työtä tavoitteidesi eteen.
