Miten miljardöörit ajattelevat: Halu rikastua

Kaikilla lienee halu ja toivo saavuttaa taloudellinen vapaus. Mikä erottaa rikkaan ja köyhän?

Molemmat voivat toivoa lottovoittoa. Molemmat palavat halusta saavuttaa tilanne, jossa ei ole riippuvainen mistään. Molempia ajaa eteenpäin halu tarjota lähimmäisille mahdollisimman hyvät edellytykset elämään. (pl. psykopaatit)

Wish, hope & desire. Ihmiskunnan motivaattoireita.  Mikä erottaa onnistujan ja tyytyjän on suunnittelu. Rikkaat suunnittelevat miten saavat haluamansa. Robert Kiyosaki kirjoittaa rikkaan isänsä kieltäneen ”Minulla ei ole siihen varaa” ajattelun. Sen tilalla on kysyttävä: ”Miten minulla olisi siihen varaa?” 

Rich people are committed to being rich. Poor people want to be rich.

Secrets of the Millionaire mindT. Harv Eker 

Mikä on strategiasi?

Mikäli et ole Paris Hilton, jonka omaisuus syntyessä mitattiin miljoonissa, ja jonka nettoarvo vuonna 2016 on 100 miljoonaa, täytyy omaisuus tehdä itse. Lähtökohtaisesti kukaan muu ei sitä sinulle tee. Ja vaikka perisitkin miljoonaomaisuuden, tarvitset silti rahankäytön suunnitelman. Vastuu omasta varallisuusstrategiasta on itsellä, ei valtiolla, ei pankilla eikä vanhemmillasi.

Strategia on suuria linjoja, jotka tehdään ennen taistelua. Strategialla voitto varmistetaan etukäteen valmistelemalla taistelutila itselle edulliseksi.

Taktiikka on taisteluiden voittamista, oppia resurssien käytöstä tavoitteen saavuttamiseksi.

Tarvitset sekä strategian, että taktiikkaa.

Rich people think big. Poor people think small.

Ihmiset, jotka kysyvät sijoittamisesta, kysyvät yleensä vääriä kysymyksiä. ”Mikä on paras osake?” ja ”Onko kiinteistö hyvä sijoitus?” ovat taktiikkaa. Sijoitus voi olla hyvä ja huono, riippuen millainen sijoittaja olet. Kukaan muu ei voi tietää tarpeitasi, eikä ketään kiinnosta, mikäli he eivät hyödy auttamisestasi.

Strategia on pitkän aikavälin suunnitelma, joka palvelee halua. Haluan kasvattaa nettoarvoni miljoonaan passiivisena sijoittajana tekemättä juuri työtä, koska haluan turvata eläkkeeni. Sijoita siis passiivisiin indeksirahastoihin yli 30 vuodeksi.

Haluan olla miljonääri 10 vuoden päästä, jotta voin ostaa unelmataloni. Ota vipua ja ratkaise ihmisten ongelmia perustamalla yritys.

Eri tavoitteet vaativat erilaisen strategian. Strategia koostuu tavoitteiden mukaan eri osista:

  1. Valitse omaisuusluokka(t) (Liiketoiminta, kiinteistöt, arvopaperit)
  2. Tunnista vahvuutesi (Toteuta tavoitteesi tekemällä mistä nautit)
  3. Luo budjettiisi ylijäämä (Yksinkertaista, samoin kuin syö vähemmän kuin kulutat, jotta laihdut)
  4. Vipu (Muiden ihmisten raha, aika ja työkalut)
  5. Verot (Älä tienaa verotettavaa tuloa, jotta voit maksaa yli puolet valtiolle)

Name of the game on siis luoda enemmän tuloja, budjetoida viisaasti, suojella luotua omaisuutta (mm. valtiolta), käyttää varallisuuta vipuvartena yhä suurempaan vapauteen ja oppia matkan varrella. Itsensä kehittäminen on paras sijoitus. Sen takia vastuun siirtäminen muille ei palvele pitkällä aikavälillä. Se ei pakota kehittymään.

Kirjoita itsellesi suunnitelma miksi haluat rahaa (haluan tarjota lapsille huolettoman tulevaisuuden), minkä verran haluat rahaa (100 tuhatta euroa Tesla Model S ostoon) ja miten aiot saavuttaa tavoitteesi (käyttämällä pankin verovapaata rahaa sijoitusasuntojen ostoon), sekä milloin tavoite on saavutettu (29.3.2019).

tavoitteet eivät ole tarpeeksi suuria
Think big.

It’s all about the game and how you play it.
All about control and if you can take it.
All about your debt and if you can pay it.
It’s all about pain and who’s gonna make it.

The Game –Motörhead

Not planning is planning to fail

Onnistuminen ja menestys tulee niille, jotka luovat sille edellytykset. Tehdessäsi suunnitelman itsellesi joudut muuttamaan ajatteluasi. Kun käyt säännöllisesti läpi suunnitelmaasi, päivität sitä ja pidät sen mielessäsi, alat huomaamaan mahdollisuuksia. Maailma tarjoaa loputtomasti mahdollisuuksia niille, jotka osaavat nähdä ne.

Kun alat kiinnitää huomiota strategiasi toteuttamiseen, saatat törmätä mahdollisiin mentoreihin, joilta ammentaa oppia. Saatat huomata mahdollisuuden tarttua rahakkaaseen tilaisuuteen. Huomaat asioita, jotka ennen sivuutit, ja otat oppia niistä.

Tavoitteiden asettamisella on tapana saada mieli ratkaisemaan siihen liittyviä ongelmia ilman tietoista efforttia. Saatat keksiä vaikka tavan mitata kultakruunun tilavuus astuessasi kylpyyn.

 

Rich people focus on opportunities. Poor people focus on obstacles.

Mielen ohjaaminen oikeaan suuntaan avaa silmät lukemattomille mahdollisuuksille. Resursseja ja rahaa on maailmassa yllinkyllin. Samoin rikkaita, jotka haluavat antaa rahansa jollekulle, joka osaa sen hyödyntää.

Ainoastaan aikaa et voi saada lisää (vielä). On kriittistä tehdä tarvittavat valmistelut tänään, jotta huominen on sellainen kuin haluat sen olevan.

Parhaat ideat ovat arvottomia ilman toimintaa.

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s