Kuka päättää tulevaisuudestasi?

You are entitled to nothing. 

Huolestuttavan monella nuorella on uhrimentaliteetti. Uhri ei tee asioita, vaan uhrille tehdään asioita. Tällä pystyy kätevästi pesemään kätensä vastuusta. Mies tekee oman kohtalonsa, uhri alistuu kohtaloonsa.

”Opettaja on ei osaa opettaa, siksi en opi.”  

”Opettaja teki liian vaikean kokeen, siksi sain huonon arvosanan.”

”Matematiikka on liian vaikeaa minulle.”

”Minulla on huonot geenit, siksi en laihdu/saa painoa.”

”Toisilla on rikkaat vanhemmat, onhan se helppoa kultalusikka perseessä.”

pilailetko

Epäonnistuminen on aina jonkun muun syy. Jos joku ei ole helppoa ja nopeaa, se ei ole tekemisen arvoista. Silloinhan voi vaikka tehdä virheitä. Ja epäonnistuminen tarkoittaa, että tekijä on epäonnistuja? Väärin.

Pilalle hemmotellut ihmiset eivät ole koskaan joutuneet tekemään mitään. Nuorille vanhemmat ovat siloitelleet tien tasaiseksi. Nykyään tuntuu, että työtä ja prosessia ei arvosteta, vaan kaiken pitää tulla helposti.

Ei ihme, että on aina joku kriisi päällä, kun yrittäminen on yhdistetty tyhmäksi/osaamattomaksi leimaamiseen.

Vaikka juuri prosessista voisi nauttia, nauttia kehityksestä, nauttia tavoitteiden saavuttamisesta ja nauttia oman työn hedelmistä.

Ei, olemme lottovoittajakansa.

Kuinka menestyä?

I’m here to tell you, 

Number one,
That most of you say you want to be successful,
But you don’t want it bad,
You just kinda want it.

You don’t want it badder than you wanna party.
You don’t want it as much as you want to be cool.

Most of you don’t want success,
As much as you want to sleep!
Eric Thomas, Secrets To Success Speech – Part 1

Uhreille ei kukaan ole opettanut kuinka kehittää itseään. Tai miten irrottaa itsekuva yrittämisestä ja epäonnistumisesta. To fail is to learn. Virheet ovat paras opettaja.

Ihmisen pahin pelko on oman potentiaalinsa hukkaaminen. Kuinka ikinä voi täyttää potentiaalinsa, jos ei edes yritä?

Menestys on visio ja keskittyminen sen saavuttamiseen. Jos et ole valmis sitoutumaan prosessiin, älä edes aloita. Suunnittele mitä haluat ja pysy suunnitelmassasi.

Elon Musk, tuttu nimi Tesla Motorsin ja SpaceX:n takaa, päätti yliopistossa opiskellessaan muuttaa maailmaa. Hän omisti työnsä avaruusmatkailulle ja uusiutuville energianlähteille. Hän ei jättänyt unelmaansa vain ajatuksen tasolle.

Musk tahkosi rahaa toteuttaakseen unelmansa. Hän ymmärsi, ettei puhumalla saa muutosta aikaiseksi, vaan se on tehtävä itse. Hän ei uskonut niitä, joiden mielestä hänen visionsa olivat mahdottomia, vaan toteutti ne.

älä luovuta nössö

Nyt Tesla Motors johtaa sähköautojen kehitystä ja SpaceX toteutti ensimmäisenä maailmassa uudelleen käytettävän kantoraketin laukaisun ja laskeutumisen.

Keskittyminen ja periksiantamattomuus.

Bill Gates ja Warren Buffet istuivat saman pöydän ääressä. Kysyttäessä mikä on tärkein tekijä menestyksen saavuttamiseksi, molemmat vastasivat yhteen ääneen: ”Focus.”

Raha on kaikki kaikessa

“When your mom has Alzheimer’s and your dad has emphysema or your 14-year-old sister is pregnant with whoever, you need money to solve these problems…What money allows you to do, and what wealth creation allows you to do, is to have more choices in life. For those of the kids that wanna save the planet, they believe or worry about global warming and they believe and worry about all these other things, the problems that we have in Europe. Go get rich and then take your money like Bill and Melinda Gates, Warren Buffett, and solve the problems. Don’t just bitch about them! I tell people, ‘Go out and be successful and then you can use your success as an instrument to help others.’ I see too many of the kids don’t do that. They think that carrying signs around parks is gonna save the world. Well, that’s not gonna save the world! Let them go out and solve the problems of the world by creating wealth and then using that wealth to solve the problems.”

Dan Peña, 50 billion dollar man

Jos luotat valtion huolehtivan sinusta, olet valtion armoilla. Luovutat tulevaisuutesi ja kohtalosi jollekin muulle. Kolmenlaisista sijoittajista suurin riski on sillä, joka ei sijoita lainkaan.

Jokainen tarvitsee ammuksia tavoitteidensa saavuttamiseen. Raha on se työkalu, jolla tulevaisuus rakennetaan. Hommaa rahaa ensin, tee sitten mitä ikinä haluat.

Älä vain odota jonkun tekevän sitä puolestasi. Äläkä kuuntele muiden neuvoja siitä mitä voit tai et voi tehdä.

Advertisement

Yksi kommentti artikkeliin ”Kuka päättää tulevaisuudestasi?

  1. Päivitysilmoitus: Raha ei tee rikkaaksi – Opiskelijabudjetilla

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s